DK Nightrunners - Britisk korthårDK Allsaints - Burmilla kuldDK Misapotanien - BurmillaDK Maya - Golden perserDK Maya - Perserlogo
Dansk Silver Katteklub udsender nyheder til medlemmerne pr. mail fire gange årligt. Desuden bringes nyheder på hjemmesiden. Klubnyt som resumeer af bestyrelsesmøder og generalforsamling, kan medlemmerne læse ved at logge ind på medlemssiderne, se menuen til højre.

 

 

Mis Dyrskue 2017


Formanden på Mis Dyrskue
Dette års Mis-dyrskue var desværre lidt overskygget af de nye krav fra Roskilde Dyrskue om betaling af teltet fremover, så gode råd var dyre.

Vi kunne jo ikke lige pludselig sætte prisen for at deltage 200% op, men vi fandt en fornuftigt løsning, hvor vi dels satte prisen 25,- kr. op og mindre morgen-brød.
Samt mindre telt og kun beregnet til 25 opdrætter, hertil måtte vi også skyde ekstra penge ind fra den lille opsparing som Mis-dyrskue havde fået oparbejdet henover 20 års Racefremvisning

  Foto: Bent Aggersbøl


på Roskilde dyrskue. Derfor besluttede Misdyrskue udvalget 14 dage før stabelafløb at sige vi forsatte, selv om der i sidste øjeblik var 1-3 opdrætter der ikke kom.

 

Dette års dyrskue var lagt 1 uge tidligere end andre år, nemlig den 26-27-28 maj, så torsdag den 25 maj lavede vi opstilling af 25 bure, jeg havde i løbet af ugen hentet bure hos Lizzie og Ask som igen stillede gratis bure til rådighed for Misdyrskue. Jeg havde også hentet sponsor gaver fra vores flinke sponsorer Maxizoo Roskilde – RC – Hills – Perfect Fit – Kingsmore – og et par stykker mere.

Vi havde selv fået Susanne Sørensen Dørstop katte til at give os kommission salg af sine katte i Infostanden, og Anette Kamph havde en del småting også til salg og som gaver til opdrætter konkurrencen.

 

Fredag morgen den 26 maj blev teltet fyldt op med katte, og allerede kl 0800 stod de første besøgende klar til at se kattene, vejret var perfekt 20-24 gr, men det blev hurtigt lidt for varmt i teltet, så 4 steder på langsiden højre og venstre side blev der åbnet så vi kunne få frisk luft ind, vi havde store net til at dække disse sider.

Der var omkring 2000-3000 mennesker igennem teltet, og alle deltog i vagtordning ved indgangen for at holde barnevogne – hunde – og balloner ude af teltet.

Der blev afholdt Racepræsentation midt på dagen, der var som forrige år også publikum afstemning for Mis-dyrskue fredag no. 1-2-3, en fåreopdrætter fra en af de andre telte kom uanmeldt og fandt frem til flotteste bur 1-2-3, derudover har vi alle år haft lille konkurrence for opdrætter som havde ældste – yngste kat samt hvilken opdrætter der kom længst væk fra.

Første dag gik fint og uden hedeslag og undslupne katte.

Besøgende på RD fredag: 31.424.

 

Lørdag vågnede med temperaturer omkring 25-26 grader, det tydede på en varm dag i teltet, så der blev allerede fra morgen åbnet flere teltsider og toppen i begge ender af teltet blev også åbnet, så var det fint.

Lørdag slog alle rekorder rent publikums mæssigt, første gang vi har oplevet kø ved indgangen, vi kalkuler at der var et sted mellem 4.000-5.000 mennesker igennem teltet – det blev en lang dag.

Men alt gik som det skulle igen ingen hedeslag eller undslupne katte, masser af glade positive udstillere og besøgende.

Vi afholdt samme Racepræsentationer med nye racer, og igen blev der fundet opdrætter med yngste – ældste katte samt langt væk fra, vi fik også afviklet Mis-dyrskue 1-2-3 og flotteste bur 1-2-3, en fint afviklet dag blev afsluttet kl 21,00 om aften.

Besøgende på RD lørdag: 33.926.

 

Søndag bød på et mindre drop i temperaturen, men vi bibeholdt de åbne sider med net for, hellere for køligt end for varmt, søndag var der så et markant fald i besøgende vi fornemmede kun ca. 2.000-3.000 igennem teltet, men det var også fint nok. Søndag skulle vi jo afslutte kl 18.00 og lukke Misdyrskue ned for 2017.

Efter middag gik Anette Kamph på scenen for at lave Racepræsentation og givet nye opdrættere deres præmie for yngste/ældste kat, samt længst væk fra deres præmier, og kl 16.00 blev Misdyrskue afstemning kassen lukket for denne weekend, kl 17.00 blev Misdyrskue 1-2-3 afviklet og flotteste bur 1-2-3 blev også fundet af den hemmelige gedeopdrætter.

Hermed fik vi igen i år sat et punktum for dette års Misdyrskue, nu venter der en evaluering af indtægter og udgifter og hvad gik godt/skidt om vi skal forsætte næste år også, flere opdrætter ved afslutnings seancen var stemt for at forsætte, det er jo positivt for Misdyrskue udvalget, men det er jo et hårdt slid for mange i udvalget at stable dette på benene hvert år, men lad os håbe det kan forsætte indtil Mis-Dyrskue har 25års Jubilæum om 2 år.

Besøgende på RD søndag:21.676

I alt besøgende på Roskilde Dyrskue 2017: 87.026, og hvis bare 1% besøgte Racekattene i teltet så var der 8.702 besøgende igennem. Vi tror der var 2-3%.

 

 

Burmilla Breed Misapotanien, Bent & Anni Aggersboel

2670 Greve

 

26. juni 2017

Generalforsamling 


Hyggeligt samvær på Generalforsamlingen
  Foto: Bent Aggersbøl


Kære medlemmer, klubben har afholdt generalforsamling. Medlemmerne kan  læse et resume ved at gå ind på medlemssiden (se til højre længere ned på denne side).

På generalforsamlingen blev årets topkatte afsløret, og alle vinderne fik flotte foder-sponsorpræmier fra Royal Canin.
Læs mere her.


Royal Canin logo

24. maj 2017


Se katte på Roskilde Dyrskue

logo roskilde dyrskue.jpg

På vegne af Dyrskueudvalget for Racekatte har vi traditionen tro modtaget invitation fra Anette Kampf (Hellig Birma-opdrætter og tidligere FIFé-dommer) til Dansk Silver katteklub’s medlemmer om at deltage med  katte i årets dyrskue i Roskilde.   

Skuet afholdes i dagene 26.-28. maj fra kl. 08.00 til 20.00 fredag/lørdag og til kl. 18.00 søndag. Medlemmer af klubber under Felis Danica og TICA kan udstille vaccinerede katte (skal være vaccineret senest 12.5.2017) med stamtavle. Alle FIFe-godkendte racer og farvevarianter er velkomne. Man kan udstille alle tre dage, to dage eller bare én enkelt dag, efter tid og lyst. Der udstilles lige som sidste år i telt, hvilket var en stor succes. Det er tæt ved hovedindgangen, lige ved port 15, sammen med de øvrige smådyr. 

Der udstilles ifl. FIFé’s udstillingsregler, men kattene bliver ikke bedømt af dommere og bæres kun af udstillerne selv. Der er derfor ingen dyrlægekontrol. Det er alle tiders chance for at få vist dine katte frem under uformelle former - i tidligere år har op til 25.000 set vores katte! Alle udstillere deltager på skift i en fælles vagtordning ved indgangsdørene, og det er altid både hyggeligt og afvekslende.

De udstillede racer vil blive præsenteret hver dag, og Miss Dyrskue bliver hver dag valgt af vores besøgende, ligesom man har chancen for at score ”bedste bur”. Få en dejlig dag i godt selskab i den særlige dyrskuestemning - og så er der jo også alle de andre dejlige dyr at se på!

Yderligere oplysninger og tilmelding på http://www.mis-dyrskue.dk  Arrangementet koordineres af Dyrskueudvalget for Racekatte, e-mail:  tilmelding@mis-dyrskue.dk

Sidste tilmeldingsfrist er 12. maj 2017, men skynd Jer, for der er rift om pladserne i de 25 bure der er til rådighed.


10. marts 2017


Farvel til Ruth Brynnum


1928-2016

Kattesporten i Danmark har mistet en ildsjæl inden for avl af chinchilla og shaded silver Perser og Exotic.

Ruth Brynnum

Ruth kom ind i kattesporten via sin datter, der udstillede chinchilla Persere sidst i 1960´erne. Det første kuld med stamnavnet Maya blev født i 1975 – det sidste 40 år senere. Hvor mange killinger det blev til i årenes løb, var ikke noget Ruth talte om, men hun vidste det sikkert. Ruth gik op i at lave sunde katte med et sødt udtryk.
Mange af Ruths katte har nået en høj alder og har haft de smukkeste smaragdgrønne øjne.   

Ruth opdrættede udelukkende chinchilla Persere indtil starten af 80´erne, hvor en fremmed kat fik held med at parre 2 af hendes katte. Det satte Ruth i gang med avl af sølv Briter og Exotic. Jeg har engang hørt, at Ruths avlsarbejde førte til en stramning af FIFe´s avls- og registreringsregler, da det lykkedes hende at få novicegodkendt og registreret killinger fra samme kuld som både Perser, Exotic og British shorthair. Hvorvidt det er sandt, ved jeg ikke. Men med den stædighed Ruth besad, skulle det ikke undre mig. Sandt er det i alt fald, at der i dag kan spores katte med stamnavnet Maya i 4 forskellige racer - for nu hvor hun alligevel var i gang, kunne hun da også lade et par katte indgå i tilblivelsen af Burmilla.

At arbejde med avl inden for tre racer førte til et stort kattehold - også for stort. Ruth begyndte i 1997 at holde ”ophørsudsalg”. Hun stoppede helt med at avle British shorthair, men Perser og Exotic holdt hun ved at udstille og opdrætte. Man var ikke i tvivl om, at Ruth elskede sine katte højt. Når man så hende sidde og nusse på en udstilling, eller hørte hende fortælle om de katte, der havde en særlig plads i hjertet, så var der stolthed og glæde i øjnene.

Ruth gav sig i kast med flere facetter af kattesporten. Hendes navn dukker op i forbindelse med flere bøger om katte f.eks. Politikens Kattebog af Alice Emborg, hvor Ruth tilskrives bl.a. genetik-afsnittet. Hun har haft katte, der har deltaget i både film og musikvideoer – og ikke mindst har Ruth været trofast udstiller på Roskilde Dyrskue. I 1981 blev hun formand for Danmarks første specialklub – Dansk Silver Katteklub – en post hun (på nær et enkelt år) bestred indtil 2010, hvor jeg tog over. Herefter fortsatte hun 5 år som bestyrelsesmedlem, indtil hun desværre ikke kunne klare sig i eget hjem længere.

Ruth sov ind onsdag den 2. november 2016 

Æret være Ruths minde.

Annemette Jørgensen, formand
Redaktion:
Annemette Jørgensen (ansv. red.)
Lizzie Berg og Susanne Bro Rosenørn (red.) 
Redaktionen modtager gerne stof til hjemmesiden fra medlemmerne. Dette bedes fremsendt pr. mail til kasserer@silverkatten.dk.


Billeder:
Vi bringer meget gerne indsendte fotos. Husk tydeligt at notere fotograf samt relevante oplysninger til billedtekst.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

paw  Forside

paw  Hvorfor sølvkatte...

paw  Kontakt (Bestyrelsen)

paw  Klubinfo

paw  Nyheder

paw  Farven sølv

paw  Links

  Racebeskrivelser og Galleri

paw  Bure til udlejning

 

 

 

 

sovestilling

 


log-on til medlemssiderne :
(kun medlemmer)
 Brugernavn: 

 Password:   
Brugernavn og password kan fås ved at kontakte kassereren.

 

  


Dansk Silver katteklub
- Copyright ©2009, All rights reserved.
webmaster@silverkatten.dk